y

y

b

b

g

g

zodiac european berbec

joi

zodiac european


Berbec

21 martie - 20 aprilie

BERBECUL, ARIES - Semn dc foc cardinal (spirit întreprinzãtor), masculin (extrovertit), dominat de planeta Marte.
Berbecul reprezintã creierul si capul Marelui Om, ceea ce denotã o cerebralitate intensã.
Piatra pretioasa: ametistul si diamantul.
Zi norocoasa: marti
Numere norocoase: 6 si 7
Culoare: nuante vii de rosu.
Metal: fierul.
Locuri prielnice: orasele mari
Verb reprezentativ: ,,a fi”.
Aspectul fizic: staturã rnijlocie. Corp slab, plãpând, sau corp atletic, vigurs, nervos, osos, piept dezvoltat; figurã ovalã, pometi usor proeminenti, pãr închis la culoare, negru adesea ori roscat; sprâncene stufoase, privire pãtrunzãtoare.

Acest semn simbolizeazã germinatia, începutul, izvorul, explozia primãverii; nativul este deci perceput în rolul ghidului, al pionierului, al liderului. El este extrem de dinamic, volubil, foarte curajos si cu o tãrie de caracter rar întâlnitã. Adeseori trece triumfãtor prin situatii aproape imposibile în care multi altii nu au nici o sansã de a izbândi. Se organizeazã si se disciplineazã foarte bine si vesnic este ocupat cu câte ceva, vreo actiune pe care o începe în stilul sãu impulsiv si pe care, odatã trecute toate obstacolele care-l stimuleazã, o poate abandona complet.
Foarte comunicativ în general, gentil, nu este o fire vindicativã, dar asta nu înseamnã cã va uita usor nedreptatea suferitã, ci dinpotrivã o va diseca, analiza si înmagazina în memorie ca învãtãturã de minte pentru viitor.
Nu are prea mult tact ori diplomatie si de accea meseriile care cer asemenea calitãti nu-l avantajeazã în nici un fel. Îi place sã-si spunã opinia clar, deschis si sã stie în permanentã cu exactitate cum stau lucrurile în domeniile de care e interesat.
Inutil de adãugat cã e foarte tenace - tipul de om care nu se dã niciodatã bãtut, ci merge pânã în pânzele albe pentru a-si atinge scopul. Acest lucru îl poate face uneori dur si lipsit de scrupule, fãrã mari probleme de constiintã. Alte defecte ce pot iesi în evidentã mai provin si din firea sa autoritarã, tiranicã adeseori, încercând sã impunã celorlalti modul sãu de a gândi, propriile conceptii despre viatã ori programul sãu de activitate. Pe de altã parte, nu suportã ca el însusi sã fie agresat în acest fel si atunci când acest lucru se întâmplã, devine trist, deprimat si asteaptã prima ocazie pentru a izbucni.
Exuberant si curajos, e capabil de acte de eroism duse pâna la ultimele consecinte - ca sacrificiul de sine, de pildã.
Codul sãu moral este foarte sever si putem spune cã reprezintã expresia firii sale dure. Disciplina riguroasã pe care si-o impune în orice domeniu de manifestare este o conditie sine qua non a reusitei sale si ea face parte organicã din comportamentul sãu.
Are mare prizã la mase si aceastã calitate (datoratã magnetismului sãu) îl propulseazã în mod natural în roluri de lider al unor curente sociale si politice. Nu suportã sã fie înselat ori trãdat, acest lucru producându-i o mare suferintã pe care o va consuma solitar. Atunci când a intrat în vreo încurcãturã, preferã sã recupereze prin forte proprii terenul pentru a ajunge la liman. Munceste din greu în orice situatii, iar în acestea cu atât mai mult nu se va menaja.
Berbecul se poartã foarte amabil cu cei care îl ajutã din când în când si chiar cu cei care nu-si fac decât datoria atunci când, întâmplãtor, favorizeazã si interesele sale.În general, se poate trata mult mai bine cu el când este luat cu duhul blândetii, decât atunci când e amenintat, violentat ori înselat - aceste ultime metode nefiind bune decât sã-l înfurie ori sã-l încãpãtâneze.

Profesii: Carierele lor implicã de cele mai multe ori un grad de duritate care este în deplin acord cu temperamentul lor. Pot fi exploratori celebiri, medici foarte competenti, filosofi si muzicieni (le place muzica), buni organizatori în orice domeniu al industriei spectacolului, de exemplu: regizori, dirijori, militari de carierã; în profesii ce au legatura cu capul, ca: stomatologi, oculisti, frizeri, pãlãrieri. Foarte buni sportivi, vor agrea sporturile mai violente: boxul, rugby-ul etc. Buni oratori.

Boli: Dureri de cap; nasul, gâtul si ochii sunt pãrti foarte expuse. Trebuie sã se fereascã de depresiile nervoase si sã nu excludã din programul lor perioadele de odihnã si de recreere. Multe cazuri de carii dentare si de sinuzite, ca si alte boli ale capului. Pot suferi de rinichi si pot prezenta tulburãri în ceea ce priveste tensiunea arterialã.

Bãrbatul berbec: Are o privire vie, un nas robust, iar ceea ce atrage cel mai mult atentia este corpul sãu adesea atletic. Bãrbatul berbec este destul de conformist în gândire cu privire la femeia ce întruchipeazã cel mai bine idealul sãu si care în general trebuie sã fie frumoasã, inteligentã si întelegãtoare. Berbecul nu face nici o concesie care sã meargã împotriva gustului sãu exigent. E pasionat, mândru si adesea sarcastic. Nu acceptã compromisurile ori situatiile neclare si nu-i place clandestinitatea. E foarte curajos, dar si imprudent, impulsiv în multe cazuri si nestãpânit. Nu e o fire prea pragmaticã, dar compenseazã acest lucru prin imaginatie si dinamism. Plin de sine, chiar îngâmfat câteodatã, apreciazã laudele bine tintite si nu prea exagerate, în acest din urmã caz devenind bãnuitor si agresiv.

Femeia berbec: Este în general scundã, subtire, dar viguroasã în acelasi timp. Blândã, sensibilã, munceste toatã viata din greu pentru a-si împlini visurile. Are o personalitate foarte puternicã si este plinã de ambitii personale, ori în ceea ce-i priveste familia. E un minunat sprijin pentru sotul ei, dacã acesta este un bãrbat puternic si care stie ce vrea. Adesea, prin felul ei de a fi declanseazã multe invidii si gelozii. Foarte mândrã, elegantã, frumoasã, deschisã, mereu în alertã, este constientã de propria-i valoare si, pentru cã dã mult celorlalti, pretinde mult de la acestia. E de o generozitate deosebitã fatã de familie si prieteni, si doreste sã fie mereu în centrul atentiei. Deschisã, fãrã multe complexe, bãrbatul pe care-l iubeste trebuie s-o domine. Nu mai putin adevarat e si faptul cã atunci când se realizeazã acest tip de întelegere, ea ajunge sã-l controleze într-o oarecare mãsura, dar asta nu stânjeneste cu nimic admiratia constantã pe care i-o poartã.
Romanticã, fãrã prea mult simt gospodãresc, temperamentalã, geloasã, bãrbatul trebuie sã aibã curaj si calitãti pe mãsurã pentru a face un cuplu bun cu aceastã femeie energicã.

Copiii berbec: Foarte impulsivi, nestâmpãrati, permanent pusi pe pozne, sunt greu de supravegheat si de multe ori îsi exaspereazã pãrintii prin firea lor indisciplinatã si refractarã la orice fel de autoritate. E preferabil sã fie luati cu duhul blândetii, ceea ce îi va impresiona pozitiv, ori sã fie convinsi în mod logic, rational sã facã un anumit lucru cu care nu sunt initial de acord. În caz cã sunt agresati în scopuri educative, nu se va rezolva nimic, ci dimpotrivã, vor deveni niste rebeli ce o vor apuca pe cãi gresite. Chiar dacã nu aratã, au nevoie de afectiune si, dacã nu o vor primi, lucrul acesta îi va marca pentru tot restul vietii. Temperamente violente, sunt foarte expusi rãnirilor de tot felul, ori produc ei însisi rãni altora. Geamurile sparte sunt specialitatea lor, precum si alte nãzdrãvãnii de acest fel.
Îsi aleg de regulã, meserii care nu-i tin prea mult în activitati ce presupun un studiu îndelungat, cãci simt permanent nevoia de a întreprinde ceva. Nu li se poate impune o optiune din exterior, ci o iau ei însisi, pe propria lor rãspundere, pe cea pe care o simt în profund acord cu datele lor native.

Seful berbec: Berbecul este fãcut sã conducã, are stofã de lider organizator, sef, deoarece în el domneste vie dorinta de a fi mereu în frunte. Mai devreme sau mai târziu va ajunge pe acest post pe care si-l adjudecã ca pe un bun al sãu si unde nu mai e nimeni care sã-l comande. Odatã instalat în fotoliul de director se va dovedi foarte prudent în deciziile sale, întelept, analitic si calculat în cea ce priveste investiile. Dã dovadã de spirit de economie si alege matematic (pe un computer, daca are) solutiile cele mai rentabile pentru întreprinderea ori institutia pe care o conduce. Este în permanentã alertã, genul de sef care se zbate si rãzbate în cele mai dificile împrejurãri. Corect cu subalternii, pretentios, sever chiar, dã el însusi exemplu asupra felului cum trebuiesc îndeplinite sarcinile curente de serviciu. Nu e bine sã ai conflicte cu el, ori controverse, dacã punctul tãu de vedere nu e solid argumentat si poate nici atunci, cãci devine repede irascibil si agresiv si s-ar putea sã te alegi cu ceva mai mult decât o simplã punere la punct.

Subalternul berbec: Nu e foarte potrivit sã fie subatern si din aceastã cauzã devine întotdeauna un tip incomod si uneori recalcitrant. Desi îndeplineste constiincios obligatiile, autoritatea sefilor exercitatã asupra sa îl apasã si îi pune nervii la grea încercare. Existã situatii când nu mai poate suporta aceastã tensiune si atunci îsi va depune demisia pe biroul patronului, dupã care îsi va face o iesire în stilul sãu caracteristic, adicã trântind usa. Acesta nu este însã decât punctul culminant pe care îl poate atinge firea sa în anumite împrejurãri critice. El se poate manifesta si constructiv, ca un angajat model, amabil cu colegii, uneori retras chiar, tãcut. Se poate conta pe el, daca e convins de utilitatea rnuncii sale.

Personalitãti din zodiei berbecului:E. ZoIa, O. Goga, Leonardo da Vinci, Raffael, F. Goya. Descartes, H. von Karajan, Toscanini. J.S. Bach, Ch. Chaplin, Bette Davis, Claudia Cardinale; Otto von Bismarck, H. Kohl, N. Hrusciov; Booby Moore; Casanova.

Cum sã începi o relatie cu un nativ din berbec: E bine sã te aproprii de el pe plan intelectual, eventual invitându-l la teatru, la muzeu, împrumutându-i sau cerându-i o carte bunã. Trebuie în permanentã sã tii pasul cu el, sã fii activ, dinamic, sã aduci idei noi: îi veti trezi astfel admiratia. Nu opuneti rezistentã prea mare în neîntelegeri, ci cedati în final - e o figurã dibace pentru a-l face sã se simtã bine, ca sef. Fiti sportiv performant si punctual si economisiti-vã în permanentã energia pentru a putea tine pânã la capãt pasul cu el.

Raporturile berbecului cu alte semne:

Berbec-Berbec: Doi cãpitani pe un singur vas îl pot face sã se scufunde, dacã unul dintre ei nu cedeazã (lucru destul de improbabil). Desi vor fi atrasi la început unul de celãlalt, nu se vor întelege bine.

Berbec-Taur: Se vor întelege doar în domeniul profesional. În rest, primul e prea impulsiv si activ, celãlalt e prea prudent si retinut.

Berbec-Gemeni: Relatie nesigurã si care de regulã nu dureazã. Berbecul e prea neconformist pentru conventionalul nativ din gemeni, iar dragostea sa impulsivã nu gãseste o rezonantã corespunzãtoare în acesta.

Berbec-Rac: Desi atractia e mare, ea nu ajunge, si relatia lor e sortitã esecului. Berbecul poate jigni involuntar pe hipersensibilul rac, care este prea interiorizat si sentimental pentru partenerul sãu.

Berbec-Leu:Compatibilitate idealã. Berbecul va gãsi în leu un partener complet deschis ideilor sale despre viatã, sub orice aspect ar fi luatã ea. Ambele semne sunt de naturã emotionalã. În general leul va conduce, dar trebuie sã-i menajeze susceptibilitatea berbecului în aceastã privintã.

Berbec-Fecioarã: Raporturi proaste. Berbecul e prea ardent pentru recea fecioarã, iar aceasta e prea retinutã fatã de ideile cam extravagante ale celuilat. Berbecul se va simti deasemenea profund jignit în amorul propriu de inepuizabilele sãgeti critice ale fecioarei.

Berbec-Balantã: Relatie indecisã. Pe de o parte se pot agrea reciproc si pot avea o întelegere bunã, dar mai existã si cazuri când din toatã dragostea initialã nu mai rãmâne nimic, cãci berbecul e prea impetuos pentru echilibrata balantã.

Berbec-Scorpion: Conflicte violente între cei doi, dar neîntelegându-se asupra persoanei care trebuie sã conducã si încãlcându-si reciproc independenta la care fiecare tine enorm. Se respectã si admirã - dar numai de la distantã.

Berbec-Sãgetãtor: Relatie amestecatã care are sanse mari de a evolua spre armonie. Amândoi sunt firi luptãtoare, dinamice, iar berbecul îi poate oferi sãgetãtorului un sentiment tonic de sperantã în situatiile grele.

Berbec-Capricorn: Se cupleazã rar, iar când se întâmplã acest lucru trebuie ca ambii sã dea dovadã de mult tact. Fiecare îl poate învãta pe celalalt lucruri noi si ei sunt de acord cu aceasta. Pe de altã parte însã primul este deschis, dinamic si impulsiv, pe când celalalt e mai rezervat, încet si prudent. Dacã pot trece peste unele disensiuni ce apar la un moment dat au dreptul de a spera la o bunã conlucrare si convietuire.

Berbec-Vãrsãtor: O combinatie bizarã ce poate fi bunã; depinde doar de cei doi. Berbecul trebuie sã fie atent la dorinta de libertate a vãrsãtorului si sã nu se complexeze inutil dacã acesta are idei mai evoluate ca ale lui, iar vãrsãtorul va fi capabil atunci de a aprecia capacitãtile berbecului, în special spiritul sãu camaraderesc.

Berbec-Pesti: Exista cazuri de cãsnicii acceptabile, dar în general sunt foarte diferiti, nu au mai nimic în comun. Pestii sunt romantici, sensibili, visãtori si doresc o apropiere delicatã, pe când berbecul pune de la bun început piciorul în prag si, decis ca în tot ceea ce întreprinde, nu-l prea încântã o viatã de dulcegãrii sentimentale. Pot ajunge la un pact reciproc avantajos dacã vor fi îndeajuns de întelepti pentru a-si face concesii si a învãta unul de la celãlalt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un comentariu? Puteti posta orice link catre site-ul dumneavoastra. Daca doriti backlink , utilizati pagina de contact. Va rugam sa va manifestati decent in ceea ce priveste redactarea comentariilor, respectand normele de comportament ope legis

histats

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP