y

y

b

b

g

g

despre buna cuviinta

vineri

Blogosfera e presarata de foarte multe articole legate de bunul simt. Motiv pentru care ma simt determinat aprioric sa tratez si eu aceasta chestiune.O chestiune trata in termeni obiectivi.
http://i268.photobucket.com/albums/jj27/dejsonz/Respect.jpg
In primul rand ce este mai exact respectul?
Daca aruncam o privire in sex( scuze ..dex) vom afla ca este o atitudine sau sentiment de stima, de consideratie sau de pretuire deosebita fata de cineva sau de ceva.( nu te tine insuti.BIG ATENTION !!!) Respectul se castiga prin fapte, vorbe si atitudine.
http://www.therespectproject.com/Wallpaper/TheRespectProjectInverseWra.jpg
In al doilea rand Mai presus de respect se afla bunul simt, care prmoveaza si ideea respectului , find deci un termen conjugat in definitia lui. Bunul simt este o măsură a bunei cresteri, a bunei cuviinte, a respectului pentru cei din jur. Fiind ceva legat de buna crestere putem zice ca il ai sau nu.Dar ca mai intai sa ai respect trebuie ca tu intai sa cresti.
http://www.snc.edu/musictheatre/images/RespectLogo.jpg
In al treilea rand o mare forma de respect depinde de educatia primita in familie si este o mostenire de la cei care te-au conceput. Bunul simt consta in niste norme in conformitate cu care actionezi, acestea depind de “background’ul” social din care provii, si fata de care te racordezi spre a-ti duce la bun sfarsit obiectivele sociale.
In al treiela rand Nu stiu parerea altora si nici nu ma intereseaza.

Tind sa cred ca bunul simt nu este ceva care poate fi adunat in timp. Daca nu il obtii in copilarie cel mai probabil nu il vei mai obtine.

Observam ca in Romania este o mare criza a bunului simt care nu va lua sfarsit prea curand. Nu cred ca mai este nevoie sa dau un exemplu. Scoate capul pe fereastra si probabil ca vei lua la cunostiinta.Miroase ceva in camera? Vezi??? Lipsa de bun simt!

Read more...

histats

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP